فرانسه

پذیرش تحصیلی در فرانسه

شرایط کلی پذیرش تحصیلی در فرانسه:

زبان :
با توجه به اينکه تمامي دانشگاههاي فرانسه از دانشجويان متقاضي از کشورهاي غير فرانسه زبان (حد اقل) مدرک DELF را طلب مي کنند ٬ براي کسب اين مدرک تسط بر زبان فرانسه لازم مي باشد.

مدرک

مدرک ليسانس در فرانسه ۳ ساله و مدرک فوق ليسانس يک تا دوساله اخذ مي شود
پذيرش :
شروع مراحل پذيرش و دريافت پرونده ثبت نامي هرساله از اواخر ژانويه و اوايل فوريه آغاز ميشود

الف) ترجمه مدارک تحصيلي تاييد شده : که شامل ديپلم٬ ليسانس ٬ ريز نمرات ليسانس و شناسنامه مي شود ٬ اصلي ترين مدارکي است که توسط دانشگاه در خواست مي شود و بايد به تاييد سفارت فرانسه در تهران برسند

پ)توصيه نامه اساتيد دوران تحصيل(Recommandation): يکي از مدارک در خواستي که مي تواند يک امتياز مثبت حساب آيد سفارش اساتيد سابق مي باشد که ترجيحا بايد دست نويس و به زبان فرانسه باشد.

امکان پذیرش برای داوطلبان دیپلمه نیز از کالج ها فراهم است. اگر چه هماهنگی قبلی با سفارت فرانسه درمورد اخذ ویزای تحصیلی برای این دسته از متقاضیان قبل از اعزام توصیه میگردد.

زندگی درفرانسه
هزينه زندگی در فرانسه برای يک دانشجو معادل 500 يورو در ماه می باشد و دانشجو اجازه کار توام با تحصيل دارد.
اکثريت دانشگاههای فرانسه رايگان بوده و شخص متقاضی بايستی دوره کالج زبان فرانسه را بمدت يکسال بگذراند و پس از سپری شدن دوره يکساله زبان، دانشجو می بايستی در يک امتحان مهارت زبان فرانسه شرکت کرده و مهارت خود را برای ادامه تحصيل به زبان فرانسه به ثبوت برساند و يک امتحان ورودی در ارتباط با رشته اختصاصی مورد نظر متقاضی به عمل می آيد که با توجه به حد نصاب و نمره ای که شخص متقاضی بدست می آورد، دوره های پيش دانشگاهی بمدت 3 ماهه تا يکسال از طرف دانشگاه مربوطه پيش بينی می گردد تا متقاضی از لحاظ سطح معلومات هم تراز با سطح اول دانشگاه گردد.
امتحان زبان فرانسه را يا در سفارت فرانسه (در محل اقامت متقاضی) و يا کشور فرانسه بايد گذراند.
لازم به تذکر است که اين امتحان هر سال برگزار می گردد.
در صورت داشتن مدرک DALF متقاضی از گذراندن امتحان زبان معاف می باشد.

تحصیل درفرانسه
با بیش از 170000 دانشجوی غیر فرانسوی ،فرانسه یکی از اولین کشورهای میزبان دانشجوی خارجی دراروپا است.
درفرانسه، هیچ تفاوتی میان دانشجویان فرانسوی و خارجي اعمال نمی شود.
انتظارات، امکانات ومدارک اعطا شده تفاوتی ندارند.
از چندین سال پیش گشایش بین المللی درهای دانشگاههای فرانسه یکی از محورهای اساسی سیاست آموزش عالی درفرانسه است.
توجه : مدرک پایان آموزش متوسطه فرانسوی مدرک Baccalaureat است که دستیابی به آموزش عالی براساس آن آغاز واعتبار می یابد . این مدرک معادل مدرک دیپلم پیش دانشگاهی ، یعنی دیپلم پایان تحصیلات متوسطه ایران است.
آموزش عالی فرانسه با تنوع بسیاری از نظر دوره های آموزشی ممکن برجسته می گردد. دوره های بلند مدت یا کوتاه مدت ، عمومی یا کاربردی ، حرفه ای یا پژوهشی تحصیل در دانشگاه یا درمدارس عالی ، هر یک از این دوره ها دارای ویژگیهای خاص خود است (پذیرش ، طول دوره ، چگونگی آموزش ) که پاسخگوبه اهداف وانتظارات متفاوت است وبه همگان امکان می دهد مدرکی رسمی را دریافت کنند. اگر برخی رشته ها تنها در دانشگاهها ارائه می شوند( مانند حقوق ، پزشکی ، علوم انسانی ) رشته های مهندسی ، مدیریت ، هنر را می توان در دانشگاهها یا درمدارس عالي و.... ادامه داد.
تنوع شاخه های تحصیلی فرانسه به دانشجوی خارجی امکان فرصت استفاده از آموزش متناسب با تحصیلات ونیاز هایش را می دهد.
کیفیت وسطح بسیار عالی آموزش دانشگاهی تنها مختص پاریس نیست .درسراسر کشور فرانسه مؤسسه های آموزش عالی ، نظیر دانشگاهها ونیز مدارس مدیریت ومدارس عالی مهندسی سطح اول ، با کیفیت بسیار بالا ودرتمامی زمینه ها وجود دارند.
انتظارات وشرایط مربوط به کیفیت آموزشی حاکم بر تمامی دانشگاهها ی فرانسوی است واین انتظارات سطح علمی وتربیتی دوره های آموزشی راتضمین می نمایند.
دقت: وزارت آموزش ملی فرانسه مقرارتی برای معادل سازي مدارک خارجی با مدارک فرانسوی ندارد. تنها مؤسسه آموزشی میزبان دانشجو دارای صلاحیت قبول پذیرش وتعریف سطح دوره مورد پذیرش ، بر اساس پرونده اکادامیک دانشجواست .
ثبت نام در سال اول سیکل از دانشگاه ( DEUG ) ، حقوق وپزشکی (PCEM) منوط به رعایت وانجام پیش ثبت نام اجباری همراه شرکت در آزمون زبان فرانسه هستند. ( در فرانسه ، بخش اعظم آموزش به زبان فرانسه است بنابراین آشنایی به زبان فرانسه در حدخوب ضروری است).
دانشگاهها
نشانه قدمت سنت دانشگاهی فرانسوی این است که اولین دانشگاه اروپایی درفرانسه ودرپاریس در قرن داوزدهم بنیان گذاشته شده است. درحال حاضر، تعداد دانشگاههای دولتی فرانسه 90 عدد است که در بیش از پانصد محل در سراسر کشور پراکنده اند متشکل از حدود هزار واحد آموزشی وپژوهشی هستند.
دانشگاهها مؤسسات آموزشی دولتی دارای خصیصه علمی فرهنگی وحرفه ای هستند. با این که دانشگاهها دارای استقلال وخود مختاری (خود گردانی) اداری مالی ، آموزشی وعلمی هستند، مدارک اعطا شده به دانش آموختگان در صورتی که مدارک ملی باشند، ازهر دانشگاهی که اخذ شوند ، دارای ارزش واحد هستند.
دانشگاهها پذیرا ی بیش از 1500000 دانشجو هستند که حدود 74% تعداد دانشجو یان شاغل به تحصیل در سطوح آموزش عالی را می شود. در این میان ده درصد انان خارجی از تمامي ملیتها هستند.
دانشگاهها تمامی رشته ها شامل علوم وفناوری ، ادبیات ، زبانهای خارجی هنر ، علوم انسانی وعلوم اجتماعی ، حقوق ، مدیریت بهداشت ، ورزش را دارا هستند وآموزش را درتمامی سطوح از مدارک دوره های دوساله دانشگاهی ( فوق دیپلم ) تا پایان دوره دکترا ارائه می نمایند.
دوره های آموشی دانشگاههای در سه سیکل پیاپی سازمان گرفته اند که در پایان آنها مدارک ملی در سه درجه اعطا می گردد :
لیسانس ( سه سال) ، مستر ( Master ) دوسال ودکترا سه سال . چند رشته ای بودن دانشگاهها که ویژگی اصلی آنهاست ، آموزش وپژوهش دانشگاهی متناسب با تحولات علمی وفناوری را تضمین می نمایند. تمامی رشته های تحصیلی از این تطابق بهره می جویند ومدارک ودوره های بسیار تخصصی را با هدف مضاعف (آموزش نظری وکاربردهای عملی ) ارائه می نمایند.
رشته ها که در دوره آموزشی سیکل اول در گروههای مربوط به زمینه های دانشگاهی مجتمع شده اند، در طول دوسیکل بعدی تحصیلات دانشگاهی تخصصی تر می شوند تخصص وتعداد مدارک عمومی یا حرفه ای با درجه مستر نشانگر این مدعا است.
مدارک ملی دانشگاهها
1 –
سیکل اول ( مدرک دیپلم + 2 سال تحصیل دانشگاهی )
پذیرش با مدرک دیپلم متوسطه فرانسوی ( Baccalaureat ) یا با مدرک پایان تحصیلات متوسط (دیپلم ایران + پیش دانشگاهی ) + آزمون آشنایی با زبان فرانسه برای پذیرش درسال اول دانشگاهی برای دانشجویان خارجی . ( داشتن مدرک DALF یا قبولی درامتحان سدوس ضروري ميباشد.
-
مدرک مطالعات دانشگاهی عمومی (DEUG) دردوسال.
این دوره در 9 عنوان مربوط به 9 زمینه ارائه می شود: مدیریت اقتصادی واجتماعی واجتماعی ، حقوق ، اقتصادومدیریت ، علوم انسانی واجتماعی ، ادبیات وزبانهای خارجی ، علوم وفناوری ، هنر ، فعالیت جسمانی و ورزشی الهیات (مسیحی ) .
-
مدرک دانشگاهی فناوری (DUT ) دردوسال.
این دوره در مؤسسات دانشگاهی فناوری (IUT ) بیش از 25 تخصص را در برمی گیرد وآموزش عمومی وفنی را با اهداف حرفه ای وبا گرایش به سمت بخشهای صنعتی وخدماتی ارائه می نماید. این مدارک زمینه پیرا پزشکی وزمینه های اجتماعی را نیز شامل می شود. در طی این دوره ، دانشجویان یک دوره کارورزی حداقل ده هفته ای را دریک مؤسسه وکارخانه سپری می کنند.
-
مدرک تحصیلات دانشگاهی علمی وفنی (DEUST ) دردوسال .
این دوره با اهداف حرفه ای ، تکنسین های آماده برای ورود به زندگی حرفه ای راآموزش می دهدویک دوره کارورزی اجباری را نیز شامل می شوند. DEUST بیش از 110 تخصص را در زمینه های مختلف از مدیریت ، بازرگانی ، انفورماتیک گرفته تا زمینه های هنری وتوریسم را دربر می گیرد.
سیکل دوم ( مدرک دیپلم + 3 سال تحصیل دانشگاهی )
پذیرش با 2 سال تحصیلات عالی
-
لیسانس عمومی در یک سال
با ادامه تحصیلات در تخصص مورد نظر ، این دوره ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس را ممکن می سازد.
-
لیسانس حرفه ای دریک سال
با 12 تا16 هفته کارورزی ، این دوره مکمل آموزش عمومی دانشجو دریک آموزش شغلی _حرفه ای است که در پیوند نزدیک با مؤسسات وبا هدف وروددانشجویان به محیط حرفه ای است.
-
سیکل دوم ( مدرک دیپلم + 4 سال تحطیل دانشگاهی )
پذیرش با سه سال تحصیلات دانشگاهی
-
فوق لیسانس دریک سال
این دوره شامل ادامه تحصیل تخصص موردنظر برای دریافت یک مدرک ( Maitrise یاMaster1 ) با نگارش یک ساله ودفاع از آن در مقابل هیئت داوران است.
پذیرش با دوسال تحصیلات عالی
-
فوق لیسانس علوم وفنون (MST ) دردوسال
-
فوق لیسانس علوم مدیریتی (MSG ) دردوسال
-
فوق لیسانس روشهای انفورماتیک کاربردی در مدیریت مؤسسات (MIAGE ) دردویا سه سال (پذیرش در این دوره با یک سال تحصیل در دوره های عالی ممکن است.)
برای دوره های فوق لیسانس علوم وفنون (MST) وفوق لیسانس علوم مدیریتی (MSG ) ، پذیرش دانشجو بر اساس پرونده های داوطلبی وآزمون ورودی با دقت انجام می شود. این دوره ها که متمایل به زمینه های حرفه ای مؤسسات هستند ، دارای اهداف شغلی بوده وبازار کار بسیار طالب آنها است.
پذیرش با یک سال تحصیل در سطح عالی
دوره فوق لیسانس مؤسسات دانشگاهی حرفه ای درسه سال .
این دوره در مؤسسات دانشگاهی ومؤسسات حرفه ای طراحی شده است وآموزشهای نظری وحرفه ای را پیوند می دهد. یک دوره کارورزی شش ماهه در مؤسسه بعد از در یافت مدر ک فوق لیسانس اجازه می دهد تا فارغ التحصیلان پس از شرکت در مصاحبه ای در یک کمیسیون ، عنوان استاد _ مهندس (TIM) را اخذ کنند. این دوره ها زمینه های صنعتی ، خدماتی ، عمران ، بانک ، مالی ، بیمه ، اطلاعاتارتباطات ( 21 تخصص ) را در بر می گیرد.
سیکل سوم ( مدرک دیپلم + 5 سال تحصیل دانشگاهی )
پذیرش با چهار سال تحصیل درسطح عالی ( مدرک کارشناسی ایران + کارشناسی ارشد ایران ) (ودر برخی موارد فقط سال اول کارشناسی ا رشد کافی است )
-
مدرک مطالعات پیشرفته(DEA) دریک سال.
این اولین مرحله بری کار در زمینه پژوهش است ودستیابی به دوره تحقیق رساله ( سه ساله) برای اخذ مدرک دکترا را پس از ارائه رساله ودفاع از آن ممکن می سازد. مجموعاً بیش از هزار مدرک مطالعات پیشرفته درتمامی رشته ها وجود دارد.
-
مدرک مطالعات عالی تخصصی (DESS ) دریک سال.
این دوره دارای کاربرد حرفه ای واهداف تخصصی کردن آگاهيهادرزمینه مشخص وکسب فنون حرفه ای است که به این دوره ها مرتبطند( با حداقل 3 ماه کارورزی در مؤسسات حرفه ای ).
این مدرک که درسطح مستر است دریک سال ، تکمیل تحصیلات دانشگاهی را با آموزشهای حرفه ای با بازارکاربسیار خوب ممکن می کند.
پذیرش در سطوح مختلف ومتغیر ( با یک تا چهار سال تحصیلات دانشگاهی )
0-
مدرک مهندسی دردانشگاه
مدرک مهندسی یک مدرک ملی متناسب با درجه مستراست.
این مدرک زیر نظر کمیسیون مدارج مهندسی (CIT ) است که متضمن کیفیت این دوره است . آموزشهای مهندسی دانشگاهی در دانشگاه به طور ویژه برای ارائه آموزش حرفه ای سطح بالا مرتبط با تحصیلات مهندسی است ودردرون ساختارهای داخلی برای پاسخگویی به معیارها ومیزانهای توانایی مدارس مهندسی سامان داده شده اند.
تمامی آموزشهای مهندسی دانشگاهی توسط کمیسیون مدارج مهندسی (CIT ) تعيين ميشوندوبراساس چگونگی وشکل خاص هر دوره آموزشی ، معادل با سطح دوره های پنح ساله تحصیلات عالی پس از دیپلم متوسطه است . شرایط پذیرش همواره براساس گزینش خاص (آزمون ، مصاحبه وپرونده ) است.
دارا بودن مدارک دانشگاهی به دانشجویان خارجی امکان می دهد تا درمیانه دوره تحصیلی به آن وارد شده وپذیرفته شوند.
سیکل سوم ( مدرک دیپلم + 8 سال تحصیل دانشگاهی ) درجه دکترا
پذیرش پس از پنج سال تحصیلات عالی وموافقت یک استاد راهنمای رساله دکترا .
-
دکترا در سه سال
این دوره ، آخرین سطح تحصیلات عالی با نگارش رساله دکترا وپایان اولین کار پژوهش دانشجوست.
-
مدارک دانشگاهی (DESU, DU )
-
مدرک تحصیلات عالی دانشگاهی (DESU ) ومدرک (DU )
با نامها وعناوین مختلف ، این مدارک در دانشگاهها وبرای پاسخگویی به گرایشات تخصصی یک دانشگاه یا به نیازهای اقتصادی ومنطقه ای ایجادشده اند. نهادهای تصمیم گیری دانشگاه ، ارزشیابی این مدارک را به عهده دارند
دوره های دکترای پزشکی ، دندانپزشکی وداروسازی
-
دوره ها
مقررات دوره های پزشکی ، دندانپزشکی وداروسازی براساس متون تدوین شده توسط وزارت بهداشت ووزارت آموزش هستند. درپایان سال اول برای هر دانشگاه ظرفیت پذیرش مشخص می شود ، تعداد دانشجویان خارجی نیزبه صورت در صدی از این ظرفیت است. این دوره ها در دانشگاهها یی ارائه می شوند که واحدهای آموزشی آن تحت عنوان مرکزبیمارستانی دانشگاهی (CHU ) گردآمده اند.
برنامه آموزشی آنها مشتمل بر سه سیکل است وبه همان صورت سامان گرفته است: درپایان سال اول سیکل اول برای انتخاب شاخه تخصصی کنکور برگزار می گردد.
دوره های دکترای پزشکی ، دندانپزشکی وداروسازی
پزشکی
برای اخذ مدرک دولتی پزشکی عمومی 9 سال وبرای تخصص پزشکی 10 یا 11 سال تحصیل دانشگاه الزامی است.
-
سیکل اول (PCEM ) در 2 سال. پس از موفقیت در کنکور ( مشترک برای پزشکی ودندانپزشکی ) ، در پایان سال اول ارائه می شود . کنکور برای پزشکی ودندانپزشکی مشترک است.
-
سیکل دوم (DCEM ) در4 سال داوطلبان را برای اخذ مدرک سنتز بالینی ودرمانی آماده می کند.
-
سیکل سوم : دوره residanat ( معادل انترنی در ایران ) که دانشجوپس از سیکل دوم مستقیماً به آن وارد می شود. در مدت دوسال ونیم مدرک پزشکی عمومی را دریافت می کند. به دنبال این دوره ، پزشکان عمومی می توانند یک یا دوسال دوره های توانایی پزشکی راکه دوره های تخصصی هستند بگذرانند.( آلر گولو لوژی ، آنتریولوژی ، طب سالمندان ، پزشکی سالمندان ، حوادث و....)
-
دوره تخصصی پزشکی در 4 یا 5 سال است که پس ازکنکور دانشجورا به دوره تخصصی پزشکی راهنما می شود.
( 9
رشته تخصصی درکنکورپیشنهاد می شود: تخصصهای جراحی ، تخصصهای پزشکی داخلی ، طب کار ، بهداشت عمومی ، زیست شناسی پزشکی ، روانکاوی ، بیهوشی ، جراحی ، اطفال ، زنان وزایمان).
دندانپزشکی
6
سال برای اخذ مدرک دولتی دندانپزشکی
-
سیکل اول (PCEM ) دردوسال ، پس از موفقیت در کنکور پایان سال اول ارائه می شود . کنکور برای پزشکی ودندانپزشکی مشترک است .
-
سیکل دوم در سه سال
-
سیکل سوم در یک سال برای شاخه تخصصی
-
داروسازی
6
سال برای مدرک دولتی دکترای داروسازی
-
سیکل اول ودوم در دوسال
-
سیکل سوم در 2یا 5سال برای شاخه تخصصی

_ روشهای دستیابی غیر فرانسویان به تحصیلات پزشکی
پذیرش مستقیم به دوره پزشکی عمومی ممکن نیست . یک غیر فرانسوی که هنوز مدرک پزشکی را درکشور خود کسب نکرده باشد . در هر سطحی از دوره دانشگاههای ، باید در کلاسهاس سال اول سیکل اول وکنکور پایانی سال شرکت کند واگر در این کنکور قبول شود، پس از بررسی پرونده اش سطح دانشگاهی که قبلاً در کشورش کسب کرده است مورد ارزشیابی ومعادل سازی قرارمی گیرد.
درخصوص دوره تخصصی ، به غیر از دوره آماده ساز DES مدرک مطالعات تخصصی مختص پزشکان عمومی خارجی ، دوره های آموزشی تخصصی برای دانشجویان وپزشکان خارجی درنظر گرفته شده اند وبرخی مدارک دانشگاهی درسطح بسیار تخصصی نیز برای دانشجویان خارجی قابل دسترسی است. تمامی این دوره ها نیازمند آشنایی خوب با زبان فرانسه است.
برای پزشکان عمومی
دوره مطالعات تخصصی (DES )
کنکور تخصص پزشکی برای افراد خارجی ( که منجر به شرکت در دوره مطالعات تخصصی می شود) تنها برای پزشکی است و برای جراحی دندان وداروسازی کنکور خاصی برای خارجیان وجود ندارد. حق الزحمه ..... ..... خارجی معادل با دستمزد فرانسویان است وبرای طول مدت آموزش ( 4یا5 سال بر حسب رشته تخصصی ) توسط مراکزبیمارستانی دانشگاهی پرداخت می شود.

آزمون قابلیت پذیرش ( مرحله اول )
-
درماه آوریل ثبت نام در بخش همکاری وفعالیت فرهنگی سفارت فرانسه درایران انجام می شود.
-
نامه شرکت درآزمون توسط سفارت ها درماه ژوئیه تنظیم وتحویل می شود.
-
سفارت آزمون قابلیت پذیرش رادرماه سپتامبر برگذار می نماید.
آزمون پذیرش در پاریس درماه نوامبر برای تمامی داوطلبان قبولی شده مرحله اول برگزار می شود.( این داوطلبان برای شرکت درآزمون رویدادکوتاه مدت دریافت می کنند)
تاریخ شروع به کار وآموزش در سه ماه بعد خواهد بود.

_ دوره مطالعات تخصصی تکمیلی DESC
دوره ملی با طول مدت 2 تا 4 سال است که می توان از آخرین سال تحصیلی دوره مطالعات تخصصی آن را آغاز نمود. تعداد 31 دوره مطالعاتت تخصصی تکمیلی درسه رشته پزشکی (16 رشته ) ،جراحی ( 8 رشته ) ، زیست شناسی ( 8رشته ) وجود دارد.
برای پزشکان متخصص
-
گواهی آموزش تخصصی پیشرفته (AFSA )
شرایط ثبت نام :
-
این گواهی به دارندگان مدرک پزشکی تخصصی اعطا خواهد شد.
_
این بورس به اتباع خارجی اعطا می شود.
-
مدت دوره برای دریافت این گواهینامه : حداقل یک ترم شش ماهه وحداقل دوترم
-
درخواست کتبی متقاضی که در آن فرد اهداف وانگیزه های خود را از گذراندن دوره اعلام کند.
-
نامه مسئول مؤسسه خارجی اعزام کننده که دراین نامه اهداف آموزشی موردنظر در فرانسه درج واعتباراین دوره آموزشی تأییدشده باشد.
-
نظر مساعد استاد راهنمای DESC ( مدرک مطالعات تخصصی تکمیلی ) فرانسه
-
پرونده اداری ارسال شده فرد به رئیس دانشگاه مورد نظر در فرانسه که او درباره ثبت نام یا عدم ثبت نام یا عدم ثبت نام فرد تصمیم می گیرد.
-
توجه: فرد متقاضی با مدرک AFSA که درفرانسه تأیید می شود حق ندارد در فرانسه به حرفه پزشکی مشغول شود.
مدارس عالی درفرانسه
مدارس عالی فرانسه از ابتدای قرن نوزدهم برای تربیت کارمندان عالی رتبه در تمامی زمینه های مدیریتی وخدمات عمومی به طورموازی با دانشگاهها به وجود آمده اند. امروزه ، مدارس عالی کماکان آموزش حرفه ای سطح عالی را ادامه می دهند وبرای پذیرش دانشجو گزینشی عمل می کنند( ازجمله دانشجویان خارجی را).
گاه مدارس عالی دولتی هستندوبنابراین تحت نظارت یک وزارتخانه قراردارند(75%مدارک مهندسی ) ، یا آن که به خصوص درزمینه بازرگانی ، وابسته به اتاقهای بازرگانی وضعیت (CCI ) می باشندودرنهایت مدارس عالی که خصوصی اند. باهرجایگاهی مدارس عالی از نظر تعلیم وتربیتی زیر نظر وزارت آموزش ملی قراردارند
مدارس عالي بازرگاني
این مدارس عالی وابسته به اتاقهای بازرگانی وصنعتند ویا مولود بخش خصوصی هستند،مدارس عالی بازرگانی ومدیریت ( حدود 230 عدد از این مراکز وجود دارند) رشته ها وآموزشگاههای متناسب با تحولات شرایط اقتصادی وکاربردهای جدید مدیریتی را ارائه می نمایند، اغلب این آموزشها ، دوره های کارورزی وتبادلات بین المللی را نیز شامل می شوند.
ممکن است آموزشها به زبانهای مختلف ، فرانسه ، انگلیسی ، اسپانیایی و... باشند.
مدرسه مطالعات عالی بازرگانی HEC ، مدرسه عالی بازرگانی پاريس ESCPEAP ، مدرسه عالی ملی علوم اقتصادی وبازرگانی ESSEC ، مدرسه مطالعات عالی بازرگانی شمال EDHEC درشهر لیل ، مدرسه مدیریت EM شهر لیون ویا مدارس عالی تجارت ESC .مدارک اعطا شده این مدارس توسط دولت ومؤسسات حرفه ای به رسمیت شناخته شده اند.
مدارس عالي بازرگاني
این مدارس عالی وابسته به اتاقهای بازرگانی وصنعتند و یا مولود بخش خصوصی هستند،مدارس عالی بازرگانی ومدیریت ( حدود 230 عدد از این مراکز وجود دارند) رشته ها وآموزشگاههای متناسب با تحولات شرایط اقتصادی وکاربردهای جدید مدیریتی را ارائه می نمایند، اغلب این آموزشها ، دوره های کارورزی وتبادلات بین المللی را نیز شامل می شوند.
ممکن است آموزشها به زبانهای مختلف ، فرانسه ، انگلیسی ، اسپانیایی و... باشند.
مدرسه مطالعات عالی بازرگانی HEC ، مدرسه عالی بازرگانی پاريس ESCPEAP ، مدرسه عالی ملی علوم اقتصادی وبازرگانی ESSEC ، مدرسه مطالعات عالی بازرگانی شمال EDHEC درشهر لیل ، مدرسه مدیریت EM شهر لیون ویا مدارس عالی تجارت ESC .مدارک اعطا شده این مدارس توسط دولت ومؤسسات حرفه ای به رسمیت شناخته شده اند.
مدارس عالی مهندسی
دراین مؤسسات می توان مدارس عالی با شهرت بسیار را مشاهده نمود نظیر مؤسسه پلی تکنیک ، مدارس سانترال ، مدارس معدن ، مدرسه ......وراه مدرسه عالی هنر وحرفه ENSAM ، مؤسسات ملی پلی تکنیک INP مؤسسات ملی علوم کاربردی INSAM ، دانشگاههای فناوری ...حدود 240 مدرسه مهندسی با جایگاه متنوع وجود دارند. همگی این مؤسسات دارای ویژگیهای مشترک مرتبط با کیفیت دوره آموزشی مهندسی که منجر به اعطای مدرک معادل درجه مسترمی شوند. کمیسیون ملی مدارک مهندسی (CTI ) به طور دوره ای توانایی وکیفیت این دوره ها را ارزیابی می کند.
Engineering Institutes
؟
-
مدارس عالی دولتی درسایر زمینه ها (ENS وENA و... )
دانشسراهای عالی ( اکول نورمال ) ، مدرسه دادگستری ، مدرسه دشارت ، مدرسه ملی مدیریت ENA ، مؤسسه مطالعات سیاسی پاریس ( علوم سیاسی Science po پاریس ) ، مدرسه ملی کشاورزی INA ، مدارس ملی دامپزشکی همگی درسطح بین المللی به رسمیت شناخته شده اند وغالباً دوره های تخصصی برای دانشجویان یا شاغلان حرفه ای سایر کشورها را ارائه می نمایند. نظیر رشته MBA که برای شاغلان حرفه ای جوان دارای تحصیلات دانشگاهی پیشنهاد می شود. دوره MBA افراد متخصص عالی درزمینه های مدیریتی وبین المللی مؤسسات را تربیت می نماید. این مدرک بین امللی به عنوان مرجع در زمینه مدیریت مطرح است وآموزش دراین دوره گرایش به سمت مواردعملی حرفه ای درسطوح بین المللی دارد. پذیرش دراین دوره بسیارگزینشی است.
مدارس هنر
سه نوع مدرسه هنر درفرانسه وجود دارند: مدارس ملی عالی هنر ، مدارس عالی هنرهای کاربردی که وابسته به وزارت آموزش عمومی هستندومدارس هنرهای زیبا که وابسته به وزارت فرهنگ می باشند.
-
مدارس ملی عالی هنر مدارس سطح عالی از نوع مدارس بزرگند . این مدارس مدارک ملی مدرسه را پس از4 یا 5 سال تحصیل اعطا می نمایند. چگونگی پذیرش بسیارگزینشی است وبسته به مدرسه در طی دوره یا تنها درابتدای آن انجام می شود.
به عنوان مثال مدرسه ملی عالی هنرهای زیبای پاریس (ENSB ) مدرسه ملی هنرهای تزئینی (ENSAD ) ، مدرسه ملی عالی خلاقیت صنعتی ( ENSCI ) ، مدرسه ملی عالی حرفه ای تصویروصدا (FEMIS ) ، مدرسه ملی عالی لویی لومیر ، مدرسه ملی عکاسی آرل.
-
مدارس هنرهای زیبا ، مدارک ملی 3 ساله ( کارشناسی =Bach ) و5 ساله ( مستر = کارشناسی ارشد) را اعطا می کنند.
که شامل:
دوره ملی هنر وفنون DNAT درسه سال .
سه رشته : طراحی گرافیک ، طراحی فضا ، طراحی صنعت
دوره ملی عالی بیان تجسمی DNSEP در5 سال.
سه رشته : هنر ، ارتباطات ، طراحی
--
مدارس عالی هنرهای کاربردی : که دوره های 2ساله و4 ساله برگزار می نمایند. که شامل : مدرسه عالی هنرهای کاربردی ( دوره) ، مدرسه عالی هنرهای کاربردی صنایع مبل سازی ومعماری داخلی ( مدرسه بول) و حرف هنری ( الیویه دوسر ) ، مدرسه عالی هنرهای وصنایع گرافیکی (مدرسه اتی ن ) . مدرسه ملی عالی هنرها وفنون تئاتر مدرسه عالی هنرهای دراماتیک....
-
دوره تکنسین عالی دردوسال.
این دوره ها ، آموزش فنی را .... فناوریها ی جدید وبرحسب رشته موردنظر در زمینه های گسترده ازمعماری داخلی تا ...، ارتباط تصویری وگرافیک یا عکاسی را ارائه می کنند.
دوره حرف هنری DMA دردوسال
این دوره بیش از هر چیز مربوط به حرف وفنون سنتی است: دکور ومبلمان ، سینمای انیمیشن ، هنرهای نساجی .
-
دوره عالی هنرهای کاربردی DSAA دردوسال پس از اخذDMA
_
تربیت طراحان خلاق در زمینه هنرهای کاربردی را به عهده دارد. درپایان اولین سال این دوره مدرک تحصیلات عالی هنرهای تجسمی CESAP اعطا می شود.

-مدارس معماری
20
مدرسه معماری وابسته به وزارت فرهنگ فرانسه مدارک دولتی معماری را اعطا می کنند که تنها مدرکی است که برای کاردرفرانسه دارای اعتبار است. .
-
مدارس پیراپزشکی ومشاغل اجتماعی
برخی حرف بخش پیراپزشکی ( ارتودنیت ، فیزیوتراپی ، پرستاری ، کودکیاری ، کاردرمانی و...) وبخش اجتماعی (مربی ، مددکار اجتماعی ...)
تنها پس از طی برخی دوره های آموزشی در مدارس یا مؤسسه های تخصصی دارای مجوز از دولت امکان پذیر می باشند.
آموزشهای پیراپزشکی ( پرستاری ، باز پروری ، همیاری فنی و...) واجتماعی (آموزش ، مددکاری اجتماعی ...) از3 تا4 سال به طول می انجامند وپس ازدوره مدرک دولتی تخصصی دانش آموختگان اعطا می شود
آزمون زبان فرانسه

اين مدارك نشانگر سطح توانايي و تسلط دانشجو در زمينه زبان فرانسه است.

 

ادامه تحصیل دانشجویان خارجی دارای مدرک فوق لیسانس در دوره دکتری حقوق و  ... (رشته های تخصصی حقوقی  اقتصادی منشعب از آن) ...   در فرانسه


 (
دوره تحصیل سه سال)


جهت موفقیت انجام و رعایت بموقع موارد زیر ضروری است:

1-    
مکاتبات اولیه با دانشکده و دانشگاه مربوطه در فرانسه

2-    
اقدامات در ارتباط با اخذ ویزا دانشجوئی از سفارت فرانسه در تهران

3-    
مراجعه به دفتر آموزش دانشکده مربوطه در فرانسه و اخذ مدارک ثبت نام و تکمیل آنها و ارائه آنها جهت انجام ثبت نام نهائی و اخذ کارت دانشجوئی برای سال تحصیلی مربوطه

4-    
مراجعه به اداره اقامت بیگانگان برای اخذ کارت اقامت دانشجوئی و تمدید سالیانه آن
 
1-    
مکاتبات اولیه با دانشکده و دانشگاه مربوطه در فرانسه

a.      
داشتن مدرک فوق لیسانس رشته حقوق ( مرتبط با رشته های حقوقی اقتصادی)، این مدرک میباید توسط یک مترجم رسمی مورد قبول وزارتین دادگستری و امور خارجه ج. ا. آیران به فرانسه ترجمه و به تائید سفارت فرانسه در تهران رسیده باشد.

b.     
لیست مواد درسی و ریزنمرات، این مدارک میباید توسط یک مترجم رسمی مورد قبول وزارتین دادگستری و امور خارجه ج. ا. آیران به فرانسه ترجمه و به تائید سفارت فرانسه در تهران رسیده باشد.

c.      
درخواست ادامه تحصیل برای ادامه تحصیل در دوره دکتری از ریاست دانشکده مربوطه در فرانسه از ابتدای ماه مارس (بعنوان مثال مارس 2008) برای ادامه تحصیل برای سال تحصیلی آینده (2009- 2008 از سپتامبر تا ژوئن) برای ارزشیابی مدارک تحصیلی خارجی و اجازه ادامه تحصیل در دانشکده مربوطه، (این اقدام از ناحیه نماینده متقاضی در فرانسه در صورت در اختیار داشتن اصل نسخه ترجمه رسمی مدارک تحصیلی اشاره شده فوق قابل انجام است)

d.     
همزمان یا پس از دریافت این اجازه (که 3 تا 4 ماه وصول آن بطول می انجامد) ، متقاضی میباید نامه کتبی حاوی تعدادی موضوع برای سوژه تز خود برای یک یا تعدادی از اساتید دانشکده مربوطه (درفرانسه) ارسال و از آنها تقاضا نماید که مایل است ایشان بعنوان استاد راهنما، وی را در طول دوره دکتری هدایت نماید. پس از دریافت این نامه و نامه موضوع بند قبلی فوق میباید به کنسولگری فرانسه در تهران مراجعه شود. (این اقدام از ناحیه نماینده متقاضی در فرانسه در صورت در اختیار داشتن اصل نسخه ترجمه رسمی مدارک تحصیلی اشاره شده فوق قابل انجام است)

2-    
اقدامات در ارتباط با اخذ ویزا از سفارت فرانسه در تهران

a.     
اخذ و تکمیل فرمهای مربوط به اخذ ویزای دانشجوئی توسط متقاضی

b.     
ارائه مدارک لازم فردی و مالی و غیره مورد درخواست کنسولگری فرانسه در تهران

c.      
ارائه مدرک فوق لیسانس رشته حقوق ( مرتبط با رشته های حقوقی اقتصادی)، این مدرک میباید توسط یک مترجم رسمی مورد قبول وزارتین دادگستری و امور خارجه ج. ا. آیران به فرانسه ترجمه و به تائید سفارت فرانسه در تهران رسیده باشد.

d.     
لیست مواد درسی  و ریز نمرات، این مدارک میباید توسط یک مترجم رسمی مورد قبول وزارتین دادگستری و امور خارجه ج. ا. آیران به فرانسه ترجمه و به تائید سفارت فرانسه در تهران رسیده باشد.

e.     
ارائه اجازه نامه ریاست دانشکده و استاد راهنما مربوطه در فرانسه (بندو d بخش فوق)

f.       
دانستن زبان فرانسه در حد معمول برای مصاحبه احتمالی توسط بخش فرهنگی سفارت فرانسه در تهران.

g.     
اخذ ویزای دانشجوئی (توجه : معمولا در صورت کامل بودن مدارک و تحویل پرونده به کنسولگری فرانسه در تهران، صدور ویزا در صورت عادی بودن روال کار بین 45 روز تا 2 ماه بطول خواهد انجامید. همانطوری که در بندو d قسمت اول فوق بیان شده در صورتی که متقاضی از ابتدای ماه مارس 2008  اقدامات اولیه را شروع کرده باشد با احتساب مدت وصول اجازه نامه ریاست دانشکده و قبولی استاد راهنما و مدت انتظار برای صدور ویزای دانشجوئی ، متقاضی در اواخر ماه اوت یا اوایل سپتامبر 2008 ویزای دانشجوئی خود را دریافت خواهد کرد و در اسزع وقت میباید به فرانسه عزیمت و به دفتر آموزش دانشکده مربوطه مراجعه نماید.

 3-    
مراجعه به دفتر آموزش دانشکده مربوطه در فرانسه و اخذ مدارک ثبت نام و تکمیل آنها و ارائه آنها جهت انجام ثبت نام نهائی و اخذ کارت دانشجوئی برای سال تحصیلی مربوطه

a.     
اخذ فرم های ثبت نام برای دوره دکتری از سکرتاریا (دفتر آموزش رشته مربوطه)

b.     
تکمیل آنها از ناحیه متقاضی و باید کلیه مدارک تحصیلی شامل دیپلم دبیرستان، لیسانس (با ذکر سالهای تحصیلی) و فوق لیسانس ضمیمه گردد و این مدارک میباید توسط یک مترجم رسمی مورد قبول وزارتین دادگستری و امور خارجه ج. ا. ایران به فرانسه ترجمه و به تائید سفارت فرانسه در تهران یا سفارت جمهوری اسلامی در پاریس رسیده باشد .

c.      
درج سوژه تز توافق شده با استاد راهنما همراه با خلاصه رئوس مهم آن و پس از:

                                                               i.     
امضای استاد راهنما

                                                             ii.     
امضاء ریاست بخش مربوطه رشته تحصیلی

                                                            iii.     
امضای ریاست دانشکده

به سکرتاریا (دفتر آموزش رشته مربوطه) تحویل میگردد.

d.     
دریافت اجازه ثبت نام اداری از طرف اداره آموزش دانشکده و پرداخت حق ثبت نام سالانه (معمولا کمتر از 500 یورو خواهد بود)

e.     
دریافت کارت دانشجوئی و  هماهنگی با استاد راهنما برای ادامه تحصیل در طول سه سال تحصیلی

 4-     
مراجعه به اداره اقامت بیگانگان برای اخذ کارت اقامت دانشجوئی و تمدید سالیانه آن

a.     
اخذ قرار ملاقات و فرم مربوطه

b.     
ارائه کارت دانشجوئی فوق الذکر و فتو کپی آخرین مدرک تحصیلی

c.      
ارائه مدرک در مورد محل سکونت در فرانسه ( گواهی خوابگاه دانشجوئی یا گواهی فردی که قبلا ساکن فرانسه بوده و تقبل میکند دانشجو را در محل سکونت خود بپذیرد  یا اجاره نامه بنام خود دانشجو)

d.     
ارائه گواهی مالی (تائیدیه بانک برای حداقل 500 یورو در ماه برای سال تحصیلی مربوطه)

e.     
انجام معاینات پزشکی لازم توسط ( (ANEAM

f.       
در صورت کامل بودن پرونده، کارت اقامت یکساله بعنوان دانشجو صادر خواهد شد و در صورت مشغول به تحصیل بودن تا پایان تحصیل بصورت سالیانه تمدید میگردد.

لازم به توضیح است که موارد فوق در حال حاضر در فرانسه در جریان است و هر روزه به تسلط بیشتر متقاضیان به زبان فرانسه برای صدور ویزاهای دانشجوئی توجه میشود.

ضروریست که دانشجویان محترم دوره کارشناسی ارشد حقوق اقتصادی در حین تحصیل خود در ج. ا. ایران توجه زیادی به بهبود زبان فرانسه خود بنمایند.